|
||||||||||
łosoś na parzeKrótki opis potrawyzdrowy łosośPotrzebne składniki filety z łososia kapusta pekińska cebulki dymki sól pieprz oleju (do sosu) - 4 łyżka(i) sos tabasco (do sosu) - 1 łyżka(i) posiekana kolendra - szczypta(y) cytryna-sok (do sosu) - 2 szt. sól (do sosu) Etapy przyrządzania1
W naczyniu do gotowania na parze umieścić posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej i na niej filety z łososia i posiekane cebulki dymki. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na parze aż do momentu, kiedy łosoś będzie ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko "chrupka". W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Układamy na talerzu kapustę i na niej łososia z cebulką, wszystko polewamy dwiema łyżkami przygotowanego sosu. Ostry sos doskonale pasuje do lekko mdłego łososia i kapusty.
2
W naczyniu do gotowania na parze umieścić posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej i na niej filety z łososia i posiekane cebulki dymki. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na parze aż do momentu, kiedy łosoś będzie ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko "chrupka". W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Układamy na talerzu kapustę i na niej łososia z cebulką, wszystko polewamy dwiema łyżkami przygotowanego sosu. Ostry sos doskonale pasuje do lekko mdłego łososia i kapusty.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|