|
||||||||||
jaja po szkockuKrótki opis potrawypyszne jajeczkaPotrzebne składniki mielone mięso wieprzowo-wołowego - 0,5 kg jaja na twardo - 8 szt. jaja surowe - 2 szt. mąka bułka tarta olej do smazenia sól pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso przyprawić solą i pieprzem, wyrobić i podzielić na 8 części. Obrane jaja oblepić mięsem, obsypać mąką, obtoczyć w roztrzepanych jajach i w bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju 6-10 minut.
Gorące jaja (całe lub przekrojone na pół) podawać z pieczywem, musztardą lub keczapem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|