jaja po szkocku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: karoolla1987
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne jajeczka

Potrzebne składniki

• mielone mięso wieprzowo-wołowego - 0,5 kg
• jaja na twardo - 8 szt.
• jaja surowe - 2 szt.
• mąka
• bułka tarta
• olej do smazenia
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso przyprawić solą i pieprzem, wyrobić i podzielić na 8 części. Obrane jaja oblepić mięsem, obsypać mąką, obtoczyć w roztrzepanych jajach i w bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju 6-10 minut. Gorące jaja (całe lub przekrojone na pół) podawać z pieczywem, musztardą lub keczapem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: karoolla1987
karoolla1987
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (76)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher