Krem pomaranczowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny deser pomaranczowy

Potrzebne składniki

• 6 jajek
• 30 dag cukru
• 2 pomarancze
• cynamon
• pol szklanki wody
• mały kieliszek białego wytrawnego wina

Etapy przyrządzania

1
Z wody z cukrem (25 dag) ugotowac na malym ogniu rzadki lukier. Umyte pomarancze sparzyc, wycisnac sok, cienko obrac, wrzucic na 2 minuty do wrzatku, odsaczyc na sicie, pokoric w cienkie paski. Zagotowac pozostaly cukiem z winem, wrzucic skórki pomaranczowe, gotowac na malenkim ogniu. Dokladnie roztrzepac zółtka z sokiem z pomaranczy i szczypta cynamonu, polaczyc z przestudzonym lukrem, caly czas ubijajac, po czym dodac piane z bialek, delikatnie wymieszac, rozlozyc do malych salaterek, udekorowac paskami skórki pomarańczowej.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher