|
||||||||||
CHRUPIĄCE ŚLEDZIEKrótki opis potrawyśledzie na chrupiącoPotrzebne składniki 6 śledzi z beczki 4-5 płatów śledziowych matias 3 cebule ząbek czosnku 4 kromki razowego chleba jajko szczypta czarnego pieprzu Kamis mąka, olej Etapy przyrządzania1
Śledzie z beczki namoczyć przez całą noc. Filety z matiasów moczyć w wodzie przez 2-3 godziny. Wymoczone tuszki rozkroić wzdłuż na pół, oczyścić, po czym dokładnie opłukać (mlecze zachować).
Przygotować farsz: filety z matiasów, mlecze śledziowe, kromki chleba razowego oraz cebule i czosnek zemleć do miski. Wbić jajo, dodać pieprz, dokładnie wymieszać.
Nałożyć farsz do tuszek śledziowych, po czym całość obtoczyć grubo w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć ryby aż nabędą złotobrązowego koloru. Podawać z kompotem wigilijnym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|