|
||||||||||
ROLADA Z ŻURAWINĄKrótki opis potrawytradycyjna rolada z dodatkiem żurawinyPotrzebne składniki pierś z indyka (ok. 1,5 kg) 50 dag żurawin cebula łyżeczka mąki ziemniaczanej olej 5 dag sera żółtego sól, pieprz, cukier Etapy przyrządzania1
Żurawiny oczyścić, wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć z posiekaną cebulą. Dodać nieco cukru oraz mąkę rozmieszaną z zimna wodą.
Mięso rozkroić na płat, natrzeć solą i pieprzem. Na płacie ułożyć plastry sera oraz ostudzoną żurawinę. Mięso zwinąć ciasno, związać nicią.
Roladę posmarować olejem, ułożyć w żaroodpornej formie. Piec ok. 1,5 kg godziny w temp. 180şC. Roladę podawać na ciepło lub zimno.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|