|
||||||||||
Zapiekanka z kaszy gryczanejKrótki opis potrawymożna podać jako danie główne, niby zwykła zapiekanka, ale z dodatkiem kaszy gryczanej, trochę warzyw i mięsa i mamy pyszny obiadPotrzebne składniki 1 Sos Grzybowy Staropolski Doskonała Kuchnia WINIARY Ziarenka Smaku WINIARY 1 szklanka kaszy gryczanej, 1 cebula, 250 g pieczarek 2 łyżki masła 250 g mielonego mięsa 200 ml śmietany 18%, 100 g startego żółtego sera pieprz, masło do wysmarowania naczynia Etapy przyrządzania1
Zagotować 1,5 szklanki wody, wsypać kaszę i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić. Na maśle zeszklić cebulę i dodać pieczarki, podsmażyć. Połączyć z kaszą. Ostudzić. Dodać mięso i Sos rozprowadzony ze śmietaną. Doprawić Ziarenkami Smaku i pieprzem. Przełożyć do wysmarowanego naczynia do zapiekania, posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekać pod przykryciem 20 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|