|
||||||||||
Teksańskie kubasy – szaszłyki teksańskieKrótki opis potrawyTajmniczo brzmiąca nazwa zapowiada równie ciekawy i smaczny przepis na apetyczne danie, doskonałe na spotkania i imprezy.Potrzebne składniki 1 kg młodej baraniny 5 pieczarek pokrojonych w plasterki 15dag wędzonego boczku pokrojonego w kwadraty zsiadłe mleko 1 szklanka wytrawnego białego wina ½ szklanki oliwy 2 cebule pokrojone w plastry 1 utarta marchewka drobno posiekany mały kawałek selera 4 roztarte ząbki czosnku 4 goździki 3 rozkruszone listki laurowe łyżeczka soli Etapy przyrządzania1
1. Mięso kroimy w 2cm kostkę, zalewamy zsiadłym mlekiem i odstawiamy na noc
2. • Płuczemy i osuszamy
3. • Składniki marynaty mieszamy z mięsem i odstawiamy na ok. 12godz.
4. • Mięso nadziewać na rożenka na przemian z pieczarkami, boczkiem i cebulą z marynaty
5. • Piec na grillu do miękkości smarując marynatą
6. • Podawać z białym pieczywem lub sypkim ryżem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|