|
||||||||||
PASZTET JARZYNOWO-DROBIOWYKrótki opis potrawyświetny na letnią przystawkęPotrzebne składniki 60 dag mrożonego kalafiora 40 dag mrożonych brokułów 2 marchewki pierś kuczaka około 50 dag 2 szklanki bulionu z kostki pietruszka, 2 ziemniaki 2 jajka gałka muszkatołowa, sól Etapy przyrządzania1
1. Kalafior i brokuły wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 5 minut, osączyć. Marchewki, pietruszkę i ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka ugotować w bulionie, ostudzić, zemleć.
2. Kalafior, brokuły i marchewki pokroić w kawałki. Resztę warzyw zemleć. Wszystkie warzywa oraz mięso wymieszać z jajkami. Przyprawić do smaku gałką muszkatołową i solą. Masę włożyć do natłuszczonej formy, piec około 1 godziny w temp. 190°C.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|