|
||||||||||
Ciasto jabłkowo-orzechoweKrótki opis potrawypysznePotrzebne składniki kostka masła - 1 szt. Cukier wanilinowy - 1 szt. jajka - 3 szt. mąka pszenna - 150 g mąka ziemniaczana - 4 łyżka(i) proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) jabłka kwaśne - 2 szt. orzechy włoskie - 100 g Etapy przyrządzania1
Masło (margarynę) utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę i następnie wciąż mieszając, dodawać po jajku. Wymieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i wsypywać po łyżeczce do utartej masy, mieszając. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osączone z soku wraz z posiekanymi orzechami dodać do ciasta i wymieszać. Piec w formie w nagrzanym piekarniku około 45 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|