Ciasto jabłkowo-orzechowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
1 godzina
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne

Potrzebne składniki

• kostka masła - 1 szt.
• Cukier wanilinowy - 1 szt.
• jajka - 3 szt.
• mąka pszenna - 150 g
• mąka ziemniaczana - 4 łyżka(i)
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)
• jabłka kwaśne - 2 szt.
• orzechy włoskie - 100 g

Etapy przyrządzania

1
Masło (margarynę) utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę i następnie wciąż mieszając, dodawać po jajku. Wymieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i wsypywać po łyżeczce do utartej masy, mieszając. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osączone z soku wraz z posiekanymi orzechami dodać do ciasta i wymieszać. Piec w formie w nagrzanym piekarniku około 45 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher