|
||||||||||
Roladki z indyka z grzybamiKrótki opis potrawypolecam połączenie drobiu z grzybamiPotrzebne składniki piersi z indyka - 600 g wywar - 250 ml pieczarki - 200 g cebula - 1 szt. śmietana - 100 ml mąka - 1 łyżka(i) posiekana natka pietruszki - 1 łyżka(i) olej - 5 łyżka(i) masło - 5 łyżka(i) sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Przygotowujemy farsz: pieczarki myjemy, osączamy i mielimy wraz z cebulą przez maszynkę albo drobno siekamy. Smażymy na połowie masła, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
2
Piersi z drobiu, kroimy w plastry. Zbijamy delikatnie tłuczkiem przez folię, solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczką lub obwiązujemy nicią. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, często obracając, aż się zarumienią. Następnie oprószamy mąką, chwilę dusimy i zalewamy wywarem. na koniec dodajemy śmietanę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|