|
||||||||||
Fenkuł po greckuKrótki opis potrawyDla amatorów dań ciekawych i nietypowych, mamy ciekawą i nietypową propozycję. Czy jedliście kiedyś koper? Nie, nie chodzi o jakże typowe zielone listki, lecz o ukryta częśc tego ziela - bulwy....Potrzebne składniki ½ kg kopru włoskiego ¼ kg pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 pęczek natki oliwa z oliwek majeranek, pieprz, kolendra, sól 1 cytryna ½ łyżeczki cukru 1 łyżeczka masła Etapy przyrządzania1
Sposób przygotowania:
* bulwy kopru umyć i pokroić w ćwiartki
* pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę
* bulwy dusić w oliwie w garnku o grubym dnie
* gdy się zrumienią dodać pomidory i dusić pod przykryciem do powstania gęstego sosu
* dodać sok z cytryny zmieszany z ½ szklanki wody
* dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy, masło i cukier
* dusić pod przykryciem ok. 20 min, dorzucić natki po 10 min gotowania
* reszta kopru udekorować półmisek z daniem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|