|
||||||||||
Grillowana ryba z sałatąKrótki opis potrawyRyba jest zdrowa i ma wiele witamin, najczęściej podaje się ja z kiszoną kapustą, bądź z chrzanem. Jednak, można wnieść nieco egzotyki do przygotowywanego dania i zastąpić tradycyjne dodatki do grilowanej ryby słatką z owoców...Potrzebne składniki 4 filety z ryby awokado arbuz i melon (po szklance każdego z tych owoców drobno pokrojonych) posiekana czerwona cebula garść posiekanej kolendry 4 łyżki soku z limonki łyżeczka posiekanej ostrej papryki oliwa z oliwek sól, pieprz Kamis do potraw z ryb i owoców morza Etapy przyrządzania1
Sposób przygotowania:
* filety skropić oliwa, natrzeć przyprawa Kamis i papryczką
* odstawić na godzinę i upiec na grillu z obu stron
* owoce wymieszać z kolendra i sokiem z limonki
* podawać na talerzu razem z rybą
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|