Zupa z rybnymi pulpecikami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
• Zupy
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dobry pomysł na zupę rybną

Potrzebne składniki

• 2 kostki mintaja
• 2 marchewki
• pietruszka
• 2 pomidory
• 4 ziemniaki
• jajo
• czubata łyżka posiekanej natki pitruszki
• 1-2 łyżki bułki tartej
• 2 łyżki mąki
• ząbek czosnku
• 3 ziarna ziela angielskiego
• rozmaryn, sól

Etapy przyrządzania

1
Do wrzątku wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. Warzywa gotujemy pod przykryciem aż będą miękkie (ok. 20 min.) Wrzucamy mintaja i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy jakieś 15 min. po czym wyjmujemy rybę, a do zupy dodajemy obrane i pokrojone pomidory. Rybę trzeba zemleć z ugotowanymi jajami, natką, bułką i solą. Z powstałej masy formujemy pulpety. Obtoczone w mące smażymy z obu stron na oleju, a następnie wkładamy do zupy uważając aby się nie rozpadły. Zupę gotujemy jeszcze przez 5-10 min i gotowe.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher