Pieczone gruszeczki z miodem

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: Kicia42
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo słodki deser na smutne i chłodne popołudnia. Usypia w zimowe popołudnia.

Potrzebne składniki

• gruszki - 4 szt.
• płynny miód - 8 łyżka(i)
• woda - 1 szkl.

Przydatne akcesoria

nóż
łyżka
blacha do pieczenia lub duże, płaskie naczynie żaroodporne
szklanka

Etapy przyrządzania

1
Przekrój gruszki na pół i usuń z nich pestki.
2
Ułóż je na blasze i polej wodą (będą się lepiej piekły).
3
Włóż owoce do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni, przez ok. 15 min.
4
Wyjmij blachę z gruszkami z piekarnika, następnie polej ciepłe gruszki miodem (każdą połówkę 1 łyżką).
5
Podaj, kiedy ostygną. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher