Ananas

Aktualna ocena: 0
dodany przez: karoolla1987
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ananas z grillla pychotka

Potrzebne składniki

• ananas duzy dojrzały - 1 szt.
• miód - 3 łyżka(i)
• sok z cytryny - 1 łyżka(i)
• pieprz - 1/2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Sposób przyrządzenia: Ananas oczyścić z nadmiaru skóry usuwając „łuski” Pokroić wzdłuż na ćwiartki, każdą ćwiartkę podzielić na plastry. Dokładnie wymieszać miód, sok z cytryny i pieprz, posmarować tą mieszanką plastry ananasa. Jeśli ruszt grilla nie jest pokryty powłoka zapobiegającą przywieraniu posmarować go oliwą. Piec plastry ananasa przez 3 minuty z każdej strony. Ostrym nożem odkroić skórę ananasa i podawać. Znakomitym dodatkiem będą lody.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: karoolla1987
karoolla1987
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (76)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher