|
||||||||||
AnanasKrótki opis potrawyananas z grillla pychotkaPotrzebne składniki ananas duzy dojrzały - 1 szt. miód - 3 łyżka(i) sok z cytryny - 1 łyżka(i) pieprz - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Sposób przyrządzenia:
Ananas oczyścić z nadmiaru skóry usuwając „łuski” Pokroić wzdłuż na ćwiartki, każdą ćwiartkę podzielić na plastry. Dokładnie wymieszać miód, sok z cytryny i pieprz, posmarować tą mieszanką plastry ananasa. Jeśli ruszt grilla nie jest pokryty powłoka zapobiegającą przywieraniu posmarować go oliwą. Piec plastry ananasa przez 3 minuty z każdej strony. Ostrym nożem odkroić skórę ananasa i podawać. Znakomitym dodatkiem będą lody.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|