|
||||||||||
pikanty sos śliwkowyKrótki opis potrawypychaPotrzebne składniki śliwki - 75 dag olej - 2,5 łyżka(i) czerwona cebula drobno pokrojona - 2 łyżka(i) czosnek drobno pokrojony - 1,5 szt. oczyszczona i drobno pokorojona papryka jalapeno - 1,5 szt. curry - 1/2 łyżka(i) sos sojowy - 1 łyżka(i) sok z pomarańczy - 1 sok z cytryny - 2 szt. mielone ziele angielskie - 1/2 łyżeczka(i) miód - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Sposób przyrządzenia:
W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek, paprykę, zeszklić. Dodać pokrojone śliwki (bez pestek), ziele angielskie i curry, dusić przez kilkanaście minut, a gdy śliwki zmiękną dodać miód, sos sojowy i soki. Gotować na małym ogniu przez 75 minut często mieszając. Po zakończeniu obróbki cieplnej sos ewentualnie przyprawić, przełożyć do czystych słoiczków, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|