|
||||||||||
SZPARAGI Z SEREMKrótki opis potrawypychaPotrzebne składniki szparagi plastry sera bez dziur sałata ogórki kwaszone ogórek zielony oliwki zielone papryka czerwona pomidory Etapy przyrządzania1
Szparagi odsączamy z zalewy. Sałatę dzielimy na liście, myjemy i dzielimy na kawałki wielkości plastrów sera. Ogórek zielony obieramy i kroimy w talarki. Ogórki kwaszone obieramy i kroimy w paseczki. Paprykę oraz obranego pomidora również kroimy w paseczki. Oliwki kroimy na połówki. Bierzemy plaster sera, kładziemy na niego sałatę następnie przy jednym z końców plastra układamy plastrek ogórka zielonego, na nim 2 szparagi i po jednym pasku ogórka kwaszonego, papryki i pomidora. Zwijamy plaster z zawartością w rulonik i spinamy wykałaczką z połówką oliwki na końcu (tak żeby oliwka dotykała sera, a wykałaczka najlepiej żeby przeszła na wylot naszego rulonika). Podawać przystrojone kawałkami papryki, sałaty i ogórka. Można do tego podać jakiś sos z jogurtu naturalnego i ziół.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|