|
||||||||||
Zupa dyniowaKrótki opis potrawyPychotaPotrzebne składniki marchewki - 3 szt. ziemniaki - 6 szt. dynia - 1 kg kostka warzywna - 1 kostka(i) koncentrat pomidorowy - 1 łyżka(i) śmietana - 2 łyżka(i) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w talarki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka z około 1/2 litra wody wodą i gotujemy. Dodajemy do nich pieprz i vegetę. Dynie obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy ją do rondelka i zalewamy wodą do której dodajemy kostkę warzywną. Dynie podgrzewamy do miękkości. Następnie wywar z dynią z rondelka miksujemy w malakserze i wlewamy do gotujących się warzyw. Na końcu gotowania (kiedy ziemniaki będą już miękkie) dodajemy koncentrat i ewentualnie śmietanę. Doprawiamy do smaku wg uznania.
Zupę można ugotować również bez ziemniaków i podać ją z grzankami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|