|
||||||||||
Kapusta z grzybamiKrótki opis potrawyDanie na wigilijny stółPotrzebne składniki kapusta biała - 1 szt. kapusta kwaszona - 1 kg suszone grzyby - 50 g cebula - 3 szt. sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) liście laurowe - 2 szt. Etapy przyrządzania1
Na początek proponuję zalać grzyby wrzątkiem, coby zmiękły zanim nadejdzie ich kolej, potem szatkujemy białą kapustę, wrzucamy do gara, solimy i zalewamy szklanką wody, zaczynamy dusić. Kapustę kwaszoną moczymy chwilę we wrzątku, żeby nie była taka kwaśna (koniecznie, bo kiedyś nie namoczyłam i szczęki wykręcało- taki kwasior wyszedł), odlewamy szatkujemy i dorzucamy do duszącej się białej kapustki. Cebulę kroimy drobno, podsmażamy na oleju, do zeszklenia i dorzucamy do garnka.Namoczone grzybki kroimy drobno w kosteczkę i dorzucamy do kapustki, wodę w której się moczyły rzecz jasna dolewamy do kapusty. Pieprzymy, wrzucamy liść laurowy i dusimy, dusimy, dusimy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|