|
||||||||||
ser smażonyKrótki opis potrawypychaPotrzebne składniki biały ser - 50 dag masło - 3 dag sól - szczypta(y) żółtko - 1 szt. kminek - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Ser odcisnąć, rozkruszyć w misce, przykryć talerzem i pozostawić na 2-3 dni, aż zgliwieje. Codziennie trzeba go trochę przemieszać i pozozcierać.
Kiedy już zacznie się ciągnąć, przesmażyć go na patelni na małym ogniu. Potem dodać masło i mieszając smażyć tak długo, aż się całkiem roztopi. Potem posolić, pokminkować (kminek może być zmielony, można też bez kminku, jeśli ktoś bardzo nie lubi). Wylać wszystko na głęboki talerz i ostudzić. Przechowywać w lodówce i smarować chlebek na śniadanie
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|