|
||||||||||
zielone pomidoryKrótki opis potrawypychaPotrzebne składniki pomidor - 1 szt. sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) mleko tłuszcz z bekonu Etapy przyrządzania1
Pomidory pokroić na grube plastry. Posypać solą, pieprzem i obtoczyć w mące. Smażyć w uczciwej ilości tłuszczu aż się zrumienią.
Można polać sosem mlecznym.
Do tłuszczu, który został na patelni dodać taką samą ilość mąki i dobrze wymieszać. Dadać filiżankę ciepłego mleka i gotować do zgęstnienia, ciągle mieszając. Posolić, popieprzyć i polać pomidory.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|