|
||||||||||
muffinki jagodkoweKrótki opis potrawyPyszne, delikatne ciasteczkaPotrzebne składniki mąka pszenna - 250 g jagody - 1 szkl. proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) sól - szczypta(y) jajko - 1 szt. cukier - 100 g maślanka - 250 g cukier waniliowy - 1 op. olej z pestek winogron - 2 szt. Etapy przyrządzania1
make wymieszac z proszkiem do pieczenia i sola, do miski wbic jajko, wsypac cukier, cukier waniliowy i ubic trzepaczka na puszysta mase, wlac maslanke, energicznie wymieszac a nastepnie dodawac po lyzce make i ucierac, na koniec wlac tluszcz i dodac rozmrozone i odsaczone na sicie jagody, ciasto nalozyc do natluszczonej blachy na wysokosc 2/3 zaglebien, nastepnie ladujemy blache do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na jakies 20-30 minut,
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|