|
||||||||||
Kompot jabłkowy z goździkamiKrótki opis potrawypysznyPotrzebne składniki goździki - 2-3 szt. jabłka - 5-6 szt. woda - 2 l cukier - 2-3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki (wydrążając środek z pestkami). Do garnka nalewamy wodę, wrzucamy pokrojone jabłka, dodajemy cukier i goździki. Pozwólmy, aby całość gotowała się tak długo, aż jabłka zmiękną. Pod koniec gotowania ewentualne dosładzamy cukrem, dodajemy goździki. Czekamy, aż napój ostygnie. Następnie kompot nadaje się do wypicia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|