|
||||||||||
smalecKrótki opis potrawysmaczny smalecPotrzebne składniki dobrze uwędzona kiełbasa - 10 dag cebula - 1 szt. sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) słoniny - 0,5 kg Etapy przyrządzania1
Słoninę, kiełbasę, cebulę skręcić każde osobno przez maszynkę z drobnym sitkiem. Najpierw topimy słoninę nie dopuszczając do zbrązowienia. Następnie wkładamy zmieloną kiełbasę, podgrzewając przez ok. 5 minut następnie wkładamy zmieloną cebulę podgrzewając przez ok. 5 minut. Pod koniec dodajemy sól i zioła do smaku (np. majeranek lub zmielone ziele ang. lub zmielona kolendra lub oregano lub lebiodka etc.).
Pozostawić do skrzepnięcia. Przechowywać w lodówce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|